Editorial Límits

Volem atansar al lector de llengua catalana títols de la literatura universal de qualsevol cultura, considerats d’especial interès per la temàtica tractada i la qualitat literària, mitjançant la valuosa contribució de traductors reconeguts.

Per les pàgines que hem imprès poden desfilar drames col·lectius infligits per la brutalitat del nazisme o de la guerra dels Balcans, així com drames personals encarnats en infàncies perdudes o en ànimes extraviades en algun laberint de la vida. Entenem, però, que els nostres lectors no només busquen l’entreteniment sinó també la comprensió i l’empatia amb les vivències i el patiment d’altri perquè això ens fa una mica més humans i de retruc, potser, millors persones.

També, però, hem deixat espai per a lectures en les que una prosa exquisida ens condueix vers altres registres emocionals com els que ens poden despertar la prosa poètica de Rilke, els relats d’aventures de London, la novel·la negra d’Izzo o la lírica de Sédar Senghor.

En definitiva, estem convençuts que una bona lectura pot ampliar els límits de la nostra consciència. Si no ajuda a respondre a les inquietuds inherents al fet de viure, potser contribueix a plantejar-se alguna pregunta que s’intueix rellevant.