Description 0

Keops Total

JEAN CLAUDE IZZO

Sinopsi:

Fabio Montale és un policia solitari, lector de poesia i enamorat de la seva ciutat, Marsella, l’altre protagonista de la novel·la. Es troba destinat als barris perifèrics, on resulta més útil mantenir la pau que fer regnar la llei.

En un moment de transformació de la ciutat  i de canvi d’aliances entre l’extrema dreta, la policia i l’hampa, Montale ha d’investigar l’assassinat dels seus dos amics: en Manu i l’Ugo. Ho fa més per raons sentimentals que professionals: per la fidelitat als amics d’infància i la dignitat dels eterns perdedors. La recerca esdevé un retorn al passat, quan ell mateix era un jove fill d’immigrants que vivia a la frontera de la llei i tots tres estaven seduïts per la bellesa i la personalitat de la Lole.

Amb Keops total, Editorial Límits inicia la publicació de la trilogia de novel·les protagonitzades per Fabio Montale, una iniciativa que complaurà als apassionats de novel·la negra.

L’autor:

Jean-Claude Izzo va néixer a Marsella el 1945 i va començar de ben jove a publicar poesia i a escriure als diaris.

El 1995 va publicar Keops total. L’èxit fou immediat, i també van obtenir un enorme ressò les altres novel·les de la sèrie, Xurmo, publicada el 1996 i Soleà, del 1998.

Malgrat la insistència del seu editor, Izzo va abandonar la novel·la negra i emprengué noves vies, com demostren Les marins perdus (1997) i Le soleil des mourants (1999).

Va morir el gener del 2000. Abans de complir cinquanta-cinc anys.

Traducció del francès de Lluís Maria Todó

Any de publicació: 2003

  • Categories: novel·la negra

Related Projects