Description 0

La paraula jueu

ROSETTA LOY

Sinopsi:

Rosetta Loy recorda la seva infantesa en una Itàlia feixista i com, poc a poc, pren consciència del misteri que envolta la paraula jueu.

El relat autobiogràfic s’inscriu en un marc històric escrupolós: intercala en la narració de les vivències quotidianes d’una família benestant els resultats d’una recerca minuciosa sobre l’actitud del Vaticà, en particular durant el polèmic pontificat de Pius XII, i de l’actuació d’uns polítics i intel·lectuals sotmesos a les ordres de l’Alemanya hitleriana.

L’escriptora analitza com una minoria jueva profundament integrada va ser progressivament eliminada per una política planificada de discriminació i d’exterminació en un país aparentment independent.

L’autora:

Rosetta Loy va néixer a Roma l’any 1931. Ha publicat diverses novel·les, un recull de relats i també s’ha dedicat a la traducció literària. En els seus llibres preval l’interès per la història i la reconstrucció acurada dels retrats generacionals.

És autora de La bicicletta, La porta dell’acqua, Ahí, Paloma,… Ha obtingut nombrosos premis, en particular amb l’obra Le strade di polvere, editada el 1987.

Traduït de l’italià per Francesc Miravitlles

Any de publicació: 2003

  • Categories: narrativa

Related Projects