Description 0

Soleà

JEAN CLAUDE IZZO

Sinopsi:

A Soleà en Fabio Montale comença a sentir-se sol. Els companys d’infància han mort i la dona que estimava l’ha abandonat; la seva ciutat, Marsella, canvia o l’obliguen a transformar-se.

I també es troba sol quan vol impedir que els pocs amics que li queden siguin assassinats pels sicaris de la màfia. Si vol aturar la sinistra progressió, en Montale ha de trobar la Babette, una amiga periodista que ha investigat durant anys les relacions entre el crim organitzat i el món dels negocis i de la política al sud de França.

Després de Keops total i Xurmo, Jean-Claude Izzo tanca amb Soleà l’anomenada Trilogia de Marsella, una creació d’elevada qualitat literària i humana.

L’autor:

Jean-Claude Izzo va néixer a Marsella el 1945 i va començar de ben jove a publicar poesia i a escriure als diaris.

El 1995 va publicar Keops total. L’èxit fou immediat, i també van obtenir un enorme ressò les altres novel·les de la sèrie, Xurmo, publicada el 1996 i Soleà, del 1998.

Malgrat la insistència del seu editor, Izzo va abandonar la novel·la negra i emprengué noves vies, com demostren Les marins perdus (1997) i Le soleil des mourants (1999).

Va morir el gener del 2000. Abans de complir cinquanta-cinc anys.

Traducció del francès de Lluís Maria Todó

Any de publicació: 2005

  • Categories: novel·la negra

Related Projects