Description 0

Boles de càmfora

ÀLIA MAMDUH

Sinopsi:

La Huda, una nena de deu anys, xicotot i llenguda, viu amb la seva família en un barri popular de Bagdad. Som a les darreries dels anys quaranta. La protagonista observa la societat iraquiana: l’interior d’una llar d’ambient essencialment femení, dominat per la figura de l’àvia, el carrer i el barri amb les relacions entre veïns i finalment la seva mirada va més enllà per despertar davant dels problemes socials i polítics del país.

En un estil particular –la narradora canvia sovint de persona i juga amb els temps verbals-, l’autora ens descriu una societat, tendra i violenta, on conviuen una gran saviesa i una forta crueltat.

L’autora:

Àlia Mamduh va néixer a l’Iraq l’any 1944. Abans d’exercir de periodista a Beirut i Rabat, va ser redactora en cap de la revista iraquiana al-Râsid. Actualment resideix a París.

És autora de dos reculls de contes, d’una crònica de la vida literària àrab i de tres novel·les. La seva obra Boles de càmfora va ser publicada al Caire l’any 1986 i ha estat traduïda a l’anglès i al francès.

Traducció de l’àrab per Marta Serra Oliveras

Any de publicació: 2000

  • Categories: narrativa

Related Projects