Description 0

Un casament
a províncies

MARCHESA COLOMBI

Sinopsi:

“No vaig conèixer la meva mare, la qual va morir quan jo tenia un any. La família estava composada pel pare, el notari Pietro Dellara; per una vella tia seva, una fadrina petita, seca com una arengada, que dormia a la cuina on s’havia muntat un paravent per amagar el llit, i que es passava la vida a les fosques darrera aquell paravent; per la meva germana gran Caterina, que anomenàvem Titina; i per mi, que havia heretat del meu padrí el nom desgraciat de Gaudenzia, reduït, a causa de l’ús familiar, al ridícul diminutiu de Denza.”

Extret del llibre

“…aquí, des de les primeres pàgines, s’hi reconeix una veu d’escriptora que se sap fer escoltar expliqui el que expliqui perquè és la seva manera de narrar allò que et colpeix, la seva manera de posseir-te, modesta però sempre concreta i consistent, amb un fons d’ironia subtil, d’aquella ironia sobre un mateix que és l’essència de l’humor.”

Extret de la presentació d’Italo Calvino

L’autora:

Maria Antonietta Torriani va néixer l’any 1846 a Novara i va debutar precoçment en el camp de la literatura, amb el pseudònim de “Marchesa Colombi”. Al començament va destacar com a articulista, conferenciant i novel·lista; de mica en mica va anar aprofundint el seu estil literari i aviat es va dedicar a obres de més envergadura, que foren ben acceptades per públic i crítica.

Casada des de molt jove amb Eugenio Torelli-Viollier, fundador i director del Corriere della Sera, freqüentà l’ambient cultural milanès i va establir contactes amb el verismo. Va morir a Milà el 1920.

Traduït de l’italià per Carme Arenas
Presentació d’Italo Calvino
Pròleg de Natàlia Ginzburg

Any de publicació: 1994

  • Categories: narrativa

Related Projects