Description 0

El camí de la serp per la roca

TORGNY LINDGREN

Sinopsi:

En Jani i la seva família, una gent humil que vivia en un lloc perdut de Suècia, a qui havien de recórrer?

Calia pagar el terratge a l’Ol Karsa i no hi havia diners, i l’amo es tancava a casa amb la mare d’en Jani per passar comptes i així tenien crèdit. I més endavant va ser el fill del comerciant, en Karl Orsa, qui feia els tractes amb la mare; i més tard, quan tampoc no hi havia diners, els feia amb l’Eva, la germana; i més endavant encara, només volia passar comptes amb la Johanna, la dona d’en Jani.

En aquestes pàgines, en Jani –amb un llenguatge aspre i repetitiu- adreça una llarga invocació a Déu, el qual roman silenciós davant la descripció cruel –però amb notes d’humor- de les seves vides.

L’autor:

Torgny Lindgren, nascut el 1938 a la regió de Västerbotten, és un dels escriptors suecs més reconeguts. Mestre d’història i ciències socials, debutà com a poeta l’any 1965 si bé d’ençà dels anys setanta s’ha dedicat gairebé exclusivament a la prosa. Des de l’any 1991 és membre de l’Acadèmia Sueca.

La traducció a diverses llengües de El camí de la serp per la roca li va donar el prestigi internacional que altres obres com Betsabé, La bellesa de Merab o Llegendes han reforçat.

Traduït del suec per Lluís Solanes i Poch
Presentació de Lluís Solanes i Poch

Any de publicació: 1995

  • Categories: narrativa

Related Projects