Description 0

Casa d’altri i
altres narracions

SILVIO D’ARZO

Sinopsi:

Casa d’altri, la narració que dóna nom al recull, descriu la història d’una espera amb un lirisme abrupte com les muntanyes on transcorre l’acció.

El narrador –un capellà d’un llogaret perdut on no passa mai res de res– intenta descobrir la intenció que s’amaga en les preguntes d’una vella sense història ni amistats que malviu rentant draps al canal amb l’única companyia d’una cabra.

A Elegia a la senyora Nodier, Dos vells i Un minut així s’hi respira un clima de desencís i tristesa. Els personatges senten que viuen a “casa d’altri”.

L’autor:

Silvio D’Arzo, un dels nombrosos pseudònims d’Ezio Comparoni, fill de Rosasinda Comparoni i de pare desconegut, va néixer a Reggio Emilia l’any 1920 i va morir quan li faltaven sis dies per complir trenta-dos anys.

L’autor de Casa d’altri, molt gelós de la seva intimitat, ha deixat molt poques traces de la seva existència fora de les seves obres. La penúria i una estima profunda per la seva mare van marcar la infantesa de D’Arzo. De molt jove, obtingué la seva llicenciatura i de seguida exercí de professor.

Quan tenia quinze anys va publicar el recull de relats Maschere, i un llibre de poesia Luci e penombre. A partir d’aquell moment ja no deixà mai més d’escriure, encara que algunes obres van ser publicades després de la seva mort.

De la seva obra mestra, Casa d’altri, se’n publiquen els primers fragments en una revista italiana el 1948 i, després de diverses adaptacions, Einaudi publicà l’any 1980 la versió aquí traduïda.

Traduït de l’italià per Carme Arenas

Any de publicació: 1995

  • Categories: narrativa

Related Projects