Description 0

Un matí a Tidewater.
Tres contes
de joventut

WILLIAM STYRON

Sinopsi:

Un matí a Tidewater. Tres contes de joventut, aplega tres narracions lligades pel fil de la memòria: Paul, el protagonista, als vint anys en un vaixell de guerra. Paul als deu anys, sorprès pel retorn de Shadrach, un vell esclau que vol ser enterrat a la terra on va néixer, una plantació arruïnada, que amb prou feines permet de subsistir als hereus dels seus antics amos (aquesta història va ser portada al cinema per la filla de Styron). I Paul als tretze anys, en els darrers moments de la vida de la seva mare, fet que serà una de les causes de la profunda depressió que patirà més endavant, com descriu a La foscor visible. Crònica d’una follia.

Aprofitant la publicació de la traducció catalana de La foscor visible hem volgut recuperar del nostre fons aquest entranyable recull de narracions. A Un matí a Tidewater l’escriptura de William Styron evoca, com sempre, el respecte de la dignitat humana, el rebuig de la violència i el racisme, i les dificultats d’expressar el dolor humà.

L’autor:

William Styron (1925-2006) va néixer a Newport News, Virgínia; als vint-i-sis anys començà a publicar: Lie down in darkness (1951), que li va valer el premi de l’Acadèmia Americana de Roma. Segueixen The long march (1957) Set this house on fire (1960) i The confessions of Nat Turner (1967); Gairebé deu anys més tard publicà la tràgica Sophie’s choice (1979). El 1990 aparegué La foscor visible. Crònica d’una follia i, tres anys més tard, publicà Un matí a Tidewater. Tres contes de joventut.

Traduït de l’anglès per Francesc Parcerisas

Any de publicació: 1996

  • Categories: narrativa

Related Projects