Description 0

Històries d’una dona sense història

MICHÈLE GAZIER

Sinopsi:

Lleida, Andorra, Llenguadoc i París són els escenaris de les històries que transcorren entre 1919 i 1990 d’una dona lliure i fascinant, la Zita, que s’imposa pel seu fort caràcter, rebel i generós.

Les veus dels familiars i coneguts de la protagonista s’entrecreuen, van i vénen en el temps i en l’espai per donar llum a la complexitat d’una existència que sobresurt de l’ambient que li ha tocat viure.

La vida d’una família de classe mitjana instal·lada a Lleida a principi de segle, la Guerra Civil espanyola, la situació dels jueus del sud de França durant la Segona Guerra Mundial, els canvis d’una Andorra rural a una de comercial, són moments de la història que apareixen en la tela de fons del retrat d’un ésser inoblidable.

L’autora:

Michèle Gazier, filla de pare català, va néixer a Besiers l’any 1946. Durant la seva infantesa i adolescència va passar llargues temporades a Andorra, país que li ha estat motiu d’inspiració literària.

Exerceix durant un anys com a professora de castellà i es dedica a la traducció. Actualment és una reconeguda cronista literària del setmanari Télérama. Ha publicat En sortant de l’école, Nativités, Un cercle de famille, Sorcières ordinaires, Le merle bleu i una obra destinada al públic juvenil: L’été du secret.

Traducció del francès per Goretti López Heredia

Any de publicació: 2000

  • Categories: narrativa

Related Projects