Description 0

El darrer estiu

RICARDA HUCH

Sinopsi:

A causa dels disturbis provocats pels estudiants, el governador de Petersburg ha donat ordres de tancat la Universitat i condemna els més rebels. A partir d’aquest moment rep amenaces de mort.

La seva esposa, angoixada per la situació, decideix llogar els serveis d’un secretari al qual també demana d’actuar de guardaespatlles del seu marit. Introduït en el cercle familiar, en Liu, un jove culte, atent i refinat esdevé molt aviat imprescindible.

L’estiu avança i, malgrat períodes de tranquil·litat, les amenaces continuen pesant sobre el governador mentre la influència de l’eficaç i enigmàtic secretari creix entre els membres de la família.

L’autora:

Neix l’any 1864 a Braushweig en el si d’una família benestant i culta.

És una de les primeres dones alemanyes a graduar-se com a “doctora en filosofia”. Libertat, lluita i rebel·lia esdevenen els mots claus de la seva existència. Amb aquest esperit conrea la novel·la, la poesia, la biografia, l’assaig i els treballs històrics. Destaquen els dos volums sobre el romanticisme i un erudit estudi: la Guerra dels trenta anys. Garibaldi, Bakunin i Cofalonieri són algunes de les figures històriques a les quals dedica una biografia.

El seu rigor i universalisme mereixen la consideració dels seus contemporanis. Així, Thomas Mann la qualifica de “primera dona d’alemanya” i, el 1926, proposa de fer-la entrar a la secció poètica de l’Acadèmia prussiana de les arts. És la primera dona a ocupar aquest lloc i no dubtarà a abandonar-lo, l’any 1933, per mostrar la seva posició al nazisme. A la seva mort, el 1947, als 83 anys, deixa inacabat el seu últim treball sobre la resistència alemanya al nazisme.

Traduït de l’alemany per Joan Fontcuberta
Pròleg de Doris Ensinger

Any de publicació: 1994

  • Categories: narrativa

Related Projects