Description 0

El negre del
Narcissus

JOSEPH CONRAD

Sinopsi:

Aquesta és la novel·la d’un univers tancat: el Narcissus en la seva travessia de Bombai a Londres.

Aquest petit univers lluita de manera desesperada contra la immensa força del mar, de les tempestes; però un esdeveniment anecdòtic en aparença –un mariner que emmalalteix- incuba un perill potser més intens: l’enverinament de la convivència del reduït grup d’homes confinats en l’espai clos del vaixell.

La vida d’una família de classe mitjana instal·lada a Lleida a principi de segle, la Guerra Civil espanyola, la situació dels jueus del sud de França durant la Segona Guerra Mundial, els canvis d’una Andorra rural a una de comercial, són moments de la història que apareixen en la tela de fons del retrat d’un ésser inoblidable.

L’autor:

Joseph Conrad (1857-1924), nascut a Polònia, abandonà aquest país quan tenia disset anys per embarcar-se. Viatjà per l’Àfrica, l’Amèrica del sud i l’Orient; els paisatges, els personatges i les situacions viscudes li servirien més endavant de material quan inicià la seva carrera literària. Després de vint anys al mar, s’instal·là a Anglaterra i un any més tard començà a escriure en anglès; a la llarga es convertí en un dels escriptors més importants del seu país d’adopció i en un dels més influents del segle XX.

Traducció de l’anglès per Montserrat Vancells i Flotats

Any de publicació: 2001

  • Categories: narrativa

Related Projects