Description 0

Rainer & Lou
Cartes seleccionades

(1897-1926)

VOLUM II

RAINER MARIA RILKE

LOU ANDREAS-SALOMÉ

Segueix les crítiques

 

Sinopsi:

Així com en el primer volum assistíem al naixement del poeta, en aquesta segona part podem observar com el procés de maduració artística el condueix, a través d’una experiència creativa tortuosa i turmentada –per la qual sovint avança a les palpentes–, cap a la consagració definitiva, que assolirà amb les seves dues obres majors: les Elegies de Duino i els Sonets a Orfeu. Mentrestant, Lou, sempre guia, confident, còmplice i fidel companya en l’eufòria i en l’angoixa, sabedora des de ben aviat que Rilke acabaria essent un dels grans, trobarà en la psicoanàlisi, captivada per l’obra i la figura de Freud, la seva raó de ser.

Veure Vol. 1

Els autors:

Rainer Maria Rilke (Praga, 1875 – Valmont, Suïssa, 1926), autor i poeta de llengua alemanya de projecció universal, traductor de poesia francesa, és font d’inspiració per a molts artistes d’avui. Autor de Sonets a Orfeu i de les Elegies de Duino i, en prosa, de Cartes a un jove poeta, Els quaderns de Malte i Històries del bon Déu. En la nostra llengua ha estat traduït per Carles Riba, Joan Vinyoli, Ramon Farrés, Manuel Balasch, Antoni Pascual i Jordi Llovet, entre d’altres.

Lou Andreas-Salomé (Sant Petersburg, 1861- Göttingen, 1937), escriptora i pensadora d’origen rus, talentosa i carismàtica, captivà els cercles culturals europeus de la seva època. Profundament interessada en la psicoanàlisi, que va practicar durant anys, deixeble i amiga de Freud, va treballar en el narcisisme i l’erotisme femení i va escriure diversos assajos en el camp de la psicoanàlisi.

Vols saber-ne més?

Traducció de Joan Fontcuberta

Any de publicació: 2016

  • Categories: narrativa

Related Projects