Description 0

Rainer & Lou
Cartes seleccionades

(1897-1926)

VOLUM I

RAINER MARIA RILKE

LOU ANDREAS-SALOMÉ

Segueix les crítiques

 

Sinopsi:

La correspondència entre Rainer Maria Rilke i Lou Andreas-Salomé recull prop de trenta anys d’una relació indissoluble i única, que s’inicià l’endemà del seu primer encontre, el maig de 1897. És l’expressió d’un lligam privilegiat d’afecte, d’amistat i de profunda complicitat intel·lectual i personal que parla d’interessos comuns i de qüestions fonamentals com l’amor, la mort, l’art, el diví o el destí dels homes. És també un intercanvi epistolar excepcional entre un dels més grans poetes de llengua alemanya i una dona intel·lectualment fascinant, lliure, seductora, de pensament independent i impulsora de la psicoanàlisi, que constitueix un preat testimoni a l’entorn del conflicte inabastable que en Rilke oposava la creació poètica i la vida.

Els autors:

Rainer Maria Rilke (Praga, 1875 – Valmont, Suïssa, 1926), autor i poeta de llengua alemanya de projecció universal, traductor de poesia francesa, és font d’inspiració per a molts artistes d’avui. Autor de Sonets a Orfeu i de les Elegies de Duino i, en prosa, de Cartes a un jove poeta, Els quaderns de Malte i Històries del bon Déu. En la nostra llengua ha estat traduït per Carles Riba, Joan Vinyoli, Ramon Farrés, Manuel Balasch, Antoni Pascual i Jordi Llovet, entre d’altres.

Lou Andreas-Salomé (Sant Petersburg, 1861- Göttingen, 1937), escriptora i pensadora d’origen rus, talentosa i carismàtica, captivà els cercles culturals europeus de la seva època. Profundament interessada en la psicoanàlisi, que va practicar durant anys, deixeble i amiga de Freud, va treballar en el narcisisme i l’erotisme femení i va escriure diversos assajos en el camp de la psicoanàlisi.

Vols saber-ne més?

Traducció de Joan Fontcuberta

Any de publicació: 2015

  • Categories: narrativa

Related Projects