Description 0

Relats del Pacífic

JACK LONDON

Sinopsi:

Quan ja era un escriptor famós, Jack London va passar dos anys navegant pel pacífic, de les illes Hawaii a les Salomó. El viatge havia de portar-lo pels camins que abans havien seguit els seus admirats Stevenson i Melville i li havia de permetre retrobar l’esperit d’aventura, repte i superació física que l’havia conduït anteriorment fins a la desolació blanca del Gran Nord. Vuit anys més tard, London va residir una llarga temporada a Hawaii, però aleshores ja era un home cansat i malalt.

Aquests dos períodes transcorreguts al sud del Pacífic van generar els relats que ara presentem al lector; London ens encara a diferents escenaris de tensió d’un mateix marc geogràfic massa sovint descrit com a l’avantsala del paradís: la ceguesa i la voracitat del colonitzadors, la incomunicació de les cultures, la misèria de les malalties aportades pels blancs, però també la grandesa de la voluntat humana davant l’adversitat i la saviesa de les tradicions ancestrals.

L’autor:

Jack London (1876-1916) és possiblement l’escriptor més llegit i més popular de la literatura nord-americana. Va portar una vida aventurera però sempre va tenir l’anhel d’escriure i de poder viure de la literatura. La fama i el reconeixement li van arribar quan encara no tenia trenta anys amb El fill del llop i La crida del bosc. Desplegà una prolífica activitat amb un gran nombre d’articles, assaigs, narracions i novel·les.

Traducció de l’anglès i introducció de Marta Marín Dòmine

Any de publicació: 1999

  • Categories: narrativa

Related Projects