Description 0

Vertigen

Vint-i-set contes dintre d’un laberint

Manel Gibert

Sinopsi:

Vertigen és una sèrie de contes de to humorístic, dramàtic o tràgic disposats en una estructura laberíntica. Els relats mantenen connexions ocultes que es desvelen progressivament en un ordre alternatiu a la lectura lineal. Els referents culturals, les tècniques discursives i els subgèneres variats contribueixen a desenvolupar trames sorprenents. El vertigen físic, mental, existencial… dels personatges s’encomana al lector i el convida a reflexionar sobre qüestions com la fragilitat de la condició humana.

«Podem ser tots un de sol?
Són factibles, els polígons de Penrose?
I el somriure del gat de Cheshire?
Tinc el pressentiment que m’estan somiant.
Ens cerquem tot descrivint cercles, Cel.»

L’autor:

Manel Gibert, andorrà nascut a Reus l’any 1966, és llicenciat en Filosofia, docent i escriptor. Cofundador del col·lectiu Portella i director, del 2012 al 2015, de la revista de lletres i arts Portella.

Autor dels poemaris Pluja (Edicions del Diari d’Andorra) i Quadern d’Arans, Blaus a la deriva i A l’ombra del solstici (Editorial Andorra). El seu treball literari ha estat reconegut en certàmens d’àmbit local. Tot i haver publicat anteriorment narracions en diversos mitjans, Vertigen és el seu primer volum de prosa de ficció.

El crític Dale Lancer escriu al magazín Outsiders que aquest és un llibre formidable: original en la forma i de contingut revelador. Així mateix, qualifica l’autor de narrador portentós. Diu que en tot moment es mostra incisiu, transcendent i preciosista.

Pròleg d’Isabel-Clara Simó

Any de publicació: 2017

  • Categories: narrativa

Related Projects