Description 0

La música
d’una vida

ANDREÏ MAKINE

Sinopsi:

Enmig de la gentada endormiscada d’una sala d’espera en una estació de tren de Sibèria, Makine fa sorgir el destí d’Alexei Berg, un jove pianista que havia d’oferir el seu primer concert un vespre de maig de 1941. La música li havia d’aportar la fama, i noves relacions amb el jovent privilegiat de la capital russa. Però, el concert no se celebrarà mai. Alexei ha de fugir i adoptar una falsa identitat per seguir viu enmig dels trastorns de la guerra.

En aquesta breu novel·la escrita amb una llengua límpida, retinguda i poètica, Makine dóna el protagonisme als oblidats de la Història, als milers de vides destruïdes pel règim: els personatges ordinaris que no van veure les seves promeses complides, però que van sobreviure a les purgues, a la guerra, al silenci.

L’autor:

Andreï Makine va néixer el 10 de setembre de 1957 a Krasnoïarsk, a Sibèria, i viu a París des del 1987. Professor de literatura russa, ha adoptat el francès com a llengua literària. El 1995 va obtenir els premis Goncourt i Médicis amb la novel·la Le testament français.

Traduït del francès per Lluís Maria Todó

Any de publicació: 2002

  • Categories: narrativa

Related Projects