Description 0

Treu la llengua saburrosa

MA JIAN

Sinopsi:

A mitjan dels vuitanta, Ma Jian decidí trencar amb la seva feina i la seva vida familiar i travessar la Xina en direcció al Tibet en un viatge que duraria tres anys. Els relats aplegats a Treu la llengua saburrosa estan inspirats en la seva estada en terres tibetanes. D’ençà de la seva publicació es va alçar una gran polseguera en els cercles oficials xinesos i tibetans. L’enorme ressò d’aquests polèmics relats, paradoxalment, li va impedir continuar publicant al seu país i va haver d’emigrar.

La lectura d’aquests cinc relats pot trasbalsar profundament. La veu descreguda i irònica del narrador –un fotògraf errant- ens fa espectadors d’un fresc violent i extremadament intens: assistim a l’enterrament celestial d’una noia casada amb dos germans, al retorn a les terres de l’altiplà d’un estudiant a la Xina, a la confessió d’un home rosegat per una passió obsessiva, a la construcció d’un santuari i a la iniciació fallida d’una jove lama.

L’autor:

Ma Jian va néixer el 18 d’agost de 1953 a Quingdao, Xina. És fotògraf, pintor i escriptor. Va deixar la Xina continental per exiliar-se a Hong Kong poc després d’escriure Treu la llengua saburrosa, que, com la majoria de les seves obres, fou prohibit per les autoritats del seu país. Actualment resideix a Londres.

Traduït del xinès per Sara Rovira Esteva
Pròleg de Patricia Schiaffini Vedani

Any de publicació: 2002

  • Categories: narrativa

Related Projects